Open Klimaathuizen 2009

Om inspiratie en ervaring met passiefhuizen op te doen, is de Open Klimaathuizendag zeker een aanrader. Via de website van Ecobouwers kun je je inschrijven om een van de deelnemende huizen te bezoeken. Zo ondervind je meteen aan den lijve of het nodig is om je in fleece en geitenwollensokken te hullen wanneer je in een passiefhuis woont 🙂

Op zaterdag 7 november bezochten we een passiefhuis in Knesselare, gebouwd door architect Donald De Smet. Het verschil in comfort tussen het niet-passieve en passieve gedeelte was enorm. Voor zondag 8 november stond dan weer een bezoek op het programma aan een huis in Eeklo, gebouwd door de nogal eigenzinnige Keith.

Omdat we Bram Klussendorf van Tintelijn kennen van eerdere projecten, mochten we op zaterdag 21 november ook nog eens bij hem langsgaan voor een uitgebreide persoonlijke rondleiding. Ideaal om je een beeld te vormen van een passiefhuisproject.

Daarnaast vind je her en der op het web wel interessante blogs en pakken magazines geregeld uit met specials over passiefhuizen of lage-energiewoningen. Hier ook wat foto’s van een mooie realisatie in Lokeren.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: